search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:40
MENU CLOSE

Διαδήλωση σήμερα Πέμπτη δεκάδων οργανώσεων ενάντια σε ρατσισμό, κυβέρνηση και ΕΕ

05.03.2020 07:12
Διαδήλωση σήμερα Πέμπτη δεκάδων οργανώσεων ενάντια σε ρατσισμό, κυβέρνηση και ΕΕ - Media

 

Πλήθος πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει και πορεία προς τη βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η κινητοποίηση πραγματοποιείται σαν πρώτη απάντηση στο αντιδραστικό κρεσέντο της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, με τη στοχοποίηση των προσφύγων και το σφράγισμα των συνόρων, την πανκινητοποίηση αστυνομίας και στρατού, την εμφάνιση ακροδεξιών παρακρατικών ομάδων στα νησιά και στον Έβρο».

Οι πολιτικές οργανώσεις έχουν τα δικά τους καλέσματα για την κινητοποίηση της Πέμπτης, αλλά συνολικά διαμορφώνεται μια ευρεία κοινή δράση δυνάμεων, που δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να διαδηλώσει.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί από οργανώσεις και κινήσεις, στη σημερινή διαδήλωση στα Προπύλαια καλούν οι εξής οργανώσεις, μέτωπα ή συλλογικότητες:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αναμέτρηση

ΑΡΑΝ

ΑΡΑΣ

Αριστερή Ανασύνθεση

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ (μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση και Κριτική

ΛΑΕ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

ΣΕΚ

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

Άσυλο,στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.

Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.

Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.

Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39