08/07/2020 16:34:03

ΕΣΡ: Πειρατικό πρόγραμμα σε συχνότητα της ΕΡΤ

Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην ΕΡΤ - Media

 

Το ΕΣΡ, με την υπ’ αριθμ. 8/2020 απόφασή του, απέρριψε το αίτημα της Α. Βεντούρης Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ΑΕ για τη χορήγηση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας στον ραδιοφωνικό σταθμό Άστρος FM.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της απόφασης είναι πως ο διεκδικητής της βεβαίωσης παραδέχεται πως χρησιμοποίησε τη συχνότητα 106,7, ιδιοκτησίας ΕΡΤ, για να μεταδώσει σήμα. Πρόκειται για τη συχνότητα –ιδιοκτησίας ΕΡΤ, που είχε παραχωρηθεί στη Βουλή– που κατηγορείται πως… καταπάτησε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ Open όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Από την παραδοχή του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Άστρος FM αλλά και την απόφαση του ΕΣΡ προκύπτει πως η συχνότητα 106,7, όσο δεν μεταδιδόταν πρόγραμμα από την ΕΡΤ ή από τη Βουλή, συνιστούσε στόχο για τη μετάδοση πειρατικού προγράμματος και πως στη συνέχεια η εκπομπή της ΕΡΤ Open συνετέλεσε ώστε να διαφυλαχθεί η περιουσία του Δημοσίου.

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.