search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Το καρναβάλι ενός λαού…

10.03.2020 09:00
Δερμιτζάκης: Να αναβληθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις – Πρόβλημα η Θεία Κοινωνία - Media

 

Για άλλη μια φορά, η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν κατάφερε να  συνταχθεί με το κοινωνικό συμφέρον, δεν μπόρεσε να επιτελέσει το έργο της, μια βασική παράμετρος του οποίου είναι να μην εμπλέκεται στις υποθέσεις του Κράτους. Ο διακριτός ρόλος της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ψυχών και όχι η δημόσια υγεία. Πώς είναι δυνατόν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου (η οποία υποτίθεται αποτελείται από ιεράρχες με γνώση και με στοιχειώδη αίσθηση των ευθυνών και του καθήκοντος απέναντι στο εκκλησίασμα αλλά και τη χώρα) να ενεργούν τόσο ανεύθυνα, τόσο στενόμυαλα, με τόσο ευτελή ιδιοτέλεια; 

Ετέθη κανένα ζήτημα δογματικής αμφισβήτησης της θείας κοινωνίας για να βγουν οι άγιοι Πατέρες στις επάλξεις του σκοταδισμού; Ή μήπως υπήρξε κάποια ανάγκη που ώθησε την Ιερά Σύνοδο να δημιουργήσει ένα κλίμα θεολογικής σύγχυσης στο λαό υπονομεύοντας επικίνδυνα την δημόσια υγεία; Τι φοβηθήκαν; Μήπως κλείσουν οι εκκλησίες και δουν ότι μπορούμε να ζήσουμε για λίγο δίχως την θεία λειτουργία; Μήπως πέσουν οι εισπράξεις; Ποια ακριβώς υπήρξε η αναγκαιότητα που τους ώθησε  και έπραξαν τόσο ανεύθυνα και απερίσκεπτα απέναντι σε μιαν επιδημία που συγκλονίζει την ανθρωπότητα και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; 

Στον αντίποδα, στην αξιωματική αντιπολίτευση (μετά την εθνικά τραγική -έως πατριωτικά ελεγχόμενη- στάση της στα τελευταία γεγονότα του Έβρου και τις καταγεγραμμένες συντριπτικές αντιδράσεις του λαού απέναντι στις επιεικώς απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες θέσεις της,  που ταυτίστηκαν εμφανώς με τις τουρκικές θέσεις και την φασιστική ερντογανική προπαγάνδα), είχαν την φαεινή ιδέα -μήπως και ρεφάρουν στην κοινή γνώμη…-, να καλέσουν τον Μητσοτάκη να πάρει θέση  απέναντι στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Να τον εκθέσουν, υποτίθεται, στο συντηρητικό κοινό της ΝΔ.

Αυτός ήταν ο καημός του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο απλώς θυμίζουμε ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερα …ηρωικός απέναντι στην Εκκλησία! Θυμόμαστε τον …κεντρώο Καμμένο (τον αγαπημένο τους συνεταίρο) να δείχνει με πρωτοφανή ιταμότητα την έξοδο από το Υπουργείο Παιδείας στον Νίκο Φίλη γιατί δυσαρέστησε τα ιερά ράσα… Αυτοί οι πολιτικοί τσογλανισμοί δεν πιάνουν πλέον. Γίνεται προφανές και στον πιο αφελή ότι ο σκοταδισμός του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε αυτόν της Εκκλησίας και απορεί κανείς πώς δεν έχουν καταλάβει εκεί στην Κουμουνδούροι ότι ο χυδαίος λαϊκισμός απλά δεν τους ευνοεί. Αυτό έγινε μια φορά και οδηγήθηκε η χώρα σε μια εθνική καταστροφή. 

Από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το όλο ζήτημα της επιδημίας, παρατηρείται ότι υπάρχει ένα εμπεδωμένο κλίμα ανευθυνότητας στον κόσμο. Τόσο από τις γελοίες αντιδράσεις στην Πάτρα, την Ξάνθη και το Ρέθυμνο που ιδεολογικοποίησαν την εγκληματική τους απείθεια επειδή δεν έγινε το καρναβάλι για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας κάνοντας «αντίσταση στο φόβο», όσο και απ’ την εγκληματική ανευθυνότητα των πολιτών της Ηλείας όπου άνθρωποι με συμπτώματα, πήγαν στα καφενεία για να αντισταθούν στις επάλξεις της πρέφας…  Όλοι αυτοί, αν αύριο μεθαύριο αρχίσουμε να έχουμε θύματα, θα φωνασκούν με ιερή αγανάκτηση εναντίον… ποιου άλλου; – της  άχρηστης και ανίκανης  πολιτείας  που δεν κατάφερε να τους …σώσει. Α, ναι! Θα φταίνε και οι ξένοι – ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έκανε τίποτα για το καρναβάλι της …Πάτρας!  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:57