search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Η γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται στην εκκλησία, ο κορωνοϊός μέσω της θείας κοινωνίας όχι!

10.03.2020 10:00
Μητροπολίτης Σεραφείμ: Η γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται στην εκκλησία, ο κορωνοϊός μέσω της θείας κοινωνίας όχι! - Media

 

Άλλος ένας μητροπολίτης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό παράθυρο για να… διακηρύξει ότι «καμία ασθένεια δεν μεταδίδεται μέσω της θείας κοινωνίας», συνεχίζοντας την ομοβροντία από μεριάς της Εκκλησίας και των ιεραρχών της υπέρ του να κοινωνούν οι πιστοί από το ίδιο κουταλάκι και να παίρνουν το αντίδωρο από το χέρι του ιερέα!

Σήμερα την παραπάνω θέση υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος πρόσθεσε πως «έχουμε πολλά παραδείγματα, δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν το αντίθετο» και πρόσθεσε πως: «δεν θα κλείνουν οι εκκλησίες, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργούμε»!

Ο Μητροπολίτης παράλληλα ανέφερε πως η εκκλησία θα λειτουργήσει ακόμα και με έναν πιστό:

«Η πίστη και η εκκλησία δεν είναι μαγικοί χώροι. Ανθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που έχουν υποκείμενες ασθένειες, θα πρέπει να προσέξουν. Και με μία απλή γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να συναθροιστεί με άλλους γιατί θα την μεταδώσει. Ας μην τα συγχέουμε όλα με τη συμμετοχή στα άχραντα μυστήρια. Εμείς θα λειτουργούμε, όποιος θέλει μπορεί να έρχεται, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργώ».

«Η εκκλησία έχει την πίστη της επί 2.000 χρόνια και πιστεύει ότι η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της. Δεν την επιβάλλει πουθενά, είναι ελεύθερος ο καθείς να τη δεχτεί ή να την αποβάλλει. Αλλωστε και η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί αν μεταδίδεται οποιαδήποτε ασθένεια από την μετάληψη».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57