13/07/2020 14:29:49

Παρέμβαση Αρείου Πάγου και ΕΣΡ για την αλοιφή του Βελόπουλου που θεραπεύει τον... κορωνοϊό

Μαθήματα... αρχαιογνωσίας στη Βουλή: Ο Τασούλας διορθώνει τον Βελόπουλο για την πατρότητα αρχαίου ρητού  - Media

 

Παρέμβαση στο προιόν «Βυζαντινόν» που διαφημίζει μέσω τηλεοπτικού σταθμού ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, ως προστασία από τον κορωνοϊό και την ασθένεια της πνευμονίας, πραγματοποίησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας ,διαβίβασε για τις δικές του ενέργειες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην αναφορά του, επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, ότι «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό , ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό».

Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ’ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

Παρέμβαση και από ΕΣΡ

Σε παρέμβαση προχωρησε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, η εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη»,  απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο «Βυζαντινόν», ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους το αγοράζουν και το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως ακόμα και σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Βελόπουλος, περνάει στην αντεπίθεση απειλώντας ακόμα και με αγωγές, υποστηρίζοντας πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λασπολογούν εναντίον του στην περίπτωση της πώλησης του... θαυματουργού προϊόντος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.