search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Νέα βουτιά για το πετρέλαιο – Πιθανή ακόμη μεγαλύτερη πτώση

12.03.2020 13:21
Κορωνοϊός: Ο ΟΠΕΚ ετοιμάζει ιστορική μείωση στην παραγωγή πετρελαίου για να συγκρατήσει τις τιμές - Media

 

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο και την Πέμπτη, με τις τιμές να έχουν πέσει κατά περίπου 50% σε σχέση με τα μέσα Ιανουαρίου. Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι το πτωτικό ράλι θα συνεχιστεί ενώ πιέσεις στις διεθνείς τιμές άσκησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για αναστολή των ταξιδιών από Ευρώπη προς ΗΠΑ για 30 ημέρες.

Η τιμή του πετρελαίου είναι πιθανό να πέσει «πολύ χαμηλότερα από εκεί που βρίσκεται τώρα», σύμφωνα με τον Bob McNally, ο οποίος ήταν σύμβουλος ενέργειας στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush και μίλησε στο CNBC.

Όπως ααναφλερει τo insider στην αρχή της εβδομάδας το πετρέλαιο κατέγραψε πτώση πάνω από 20% μετά από διαφωνία σχετικά με τις περικοπές παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του. Η Ρωσία αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα προσφέρει εκπτώσεις στις επίσημες τιμές πώλησης τον επόμενο μήνα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12.24 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 31,17 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 5,49% και το μπρεντ στα 33,74 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 5,73%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:34