28/02/2021 15:16:56

Αγορά αυτοκινήτου: Στο +5,2% το δίμηνο του 2020, ωστόσο επέρχεται κάμψη

Ποιοι δικαιούνται μείωση 40% στο μίσθωμα leasing του αυτοκινήτου τους - Media

 

Σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων έχουν μειωθεί από την αρχή της χρονιάς, στην Ελλάδα υπάρχει αυξητική τάση.

Πάντως, σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, η συνέχεια θα είναι δύσκολη, τουλάχιστον τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, που από ψυχολογικής πλευράς θέτει σε δεύτερη μοίρα την αγορά ενός καινούργιου οχήματος.

Σύμφωνα με άρθρο του news247 και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ το πρώτο δίμηνο, αλλά…
 

Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στις κατηγορίες αμαξωμάτων επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Φεβρουάριο, έχει ως εξής:

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ το πρώτο δίμηνο, αλλά…
 
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ το πρώτο δίμηνο, αλλά…
 

Σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε ως και τον Οκτώβριο ως εξής:

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ το πρώτο δίμηνο, αλλά…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.