search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:48
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Ευκαιρία» για τους βιομηχάνους του ΣΕΒ να ζητήσουν νέες μειώσεις φόρων

13.03.2020 07:18
Κορωνοϊός: «Ευκαιρία» για τους βιομηχάνους του ΣΕΒ να ζητήσουν νέες μειώσεις φόρων - Media

 

Στη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ζήτησης, λόγω της επερχόμενης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, υποστηρίζει ο ΣΕΒ ότι είναι τα μέτρα αναβολής πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Καθημερινή..

Στο μηνιαίο δελτίο του οικονομικής δραστηριότητας, ο ΣΕΒ κατονομάζει τα μέτρα που θεωρεί ικανά για να στηρίξουν όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίσουν προβλήματα ζήτησης. Μεταξύ άλλων, αναφέρει, είναι οι επιστροφές φόρων και οι μειώσεις φόρων παρακράτησης. «Ιδιαίτερη προσοχή, επίσης», προειδοποιεί, «πρέπει να δοθεί στις πρακτικές διαχείρισης κόκκινων δανείων μετά τις 30 Απριλίου, όταν απελευθερώνονται οι διαδικασίες προστασίας ευάλωτων νοικοκυριών».

Πυκνώνουν τα σύννεφα

Κατά την ανάλυση του Τομέα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΕΒ (επικεφαλής οικονομολόγος Μιχάλης Μασουράκης), στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να αποδυναμώνονται». Σημειώνει ότι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας, όπως η βιομηχανία και η γεωργία, θα υποστούν τις συνέπειες μιας ενδεχομένως παρατεταμένης έλλειψης και ανόδου τιμών πρώτων υλών, ενώ ο τουρισμός, το εμπόριο και η ναυτιλία φαίνεται να εισέρχονται σε φάση συρρίκνωσης.

Η κατάσταση προοιωνίζεται ισχυρές υφεσιακές επιπτώσεις σε αχαρτογράφητα εν πολλοίς νερά, σημειώνει το δελτίο, τόσο για την ελληνική όσο και για τη διεθνή οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να αντιστραφεί μεσοπρόθεσμα.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει, «η πανδημία του κορωνοϊού και η έξαρση ασταθών και πολιτικών παραγόντων που συνδέονται με τις προσφυγικές ροές και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θέτουν σε αμφισβήτηση τη στρατηγική της χώρας μας ως ελκυστικού και ανερχόμενου επενδυτικού προορισμού, και κατ’ επέκταση επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:45