search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:28
MENU CLOSE

Διαψεύδει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διαρροή για το τηλεφώνημα Ιερώνυμου – Τσίπρα

16.03.2020 15:36
Διαψεύδει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών διαρροή για το τηλεφώνημα Ιερώνυμου - Τσίπρα - Media
 
Διαψεύδει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών το περιεχόμενο διαρροής που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου στο πλαίσιο ενημέρωσης για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εν όψει της συνεδρίασης της διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
 
Ειδικότερα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης ενημερώνει για τα τηλεφωνήματα που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλους με αντικείμενο την πανδημία. Αναφέρει ότι «σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων» καθώς και πως μετά το τέλος της συνεδρίασης θα επικοινωνήσει ξανά με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.
 
Και η δήλωση καταλήγει με νόημα: «Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ‘’κυκλοφορεί’’ σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας».
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πρωινή επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο, πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωναν ότι στο τηλεφώνημα ο κ. Ιερώνυμος εμφανίστηκε «αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η Πολιτεία», ανακοινώνοντας «την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθόδοξων εκκλησιών». Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτής της διαρροής ο Αρχιεπίσκοπος εμφανιζόταν να αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ωστόσο, η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο αυτή τη διαρροή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:28