search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δυσοίωνη πρόβλεψη του περίφημου Ινστιτούτου Κοχ – Ως δύο χρόνια η πανδημία

17.03.2020 19:18
Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα και στην Ανγκόλα - Media
 
Η πανδημία του κορονοϊού είναι πιθανό να χρειαστεί περίπου δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρώσει την πορεία της, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας και πρόσθεσε πως πολλά θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού.
 
Ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, δήλωσε ότι τελικά περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό.
 
«Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να αναπτυχθεί και να παραχθεί ένα εμβόλιο.
 
«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος είπε πως, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν χθες από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού.
 
«Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό». Είπε ακόμη πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να διπλασιάσουν, τουλάχιστον, τις δυνατότητες των μονάδων τους εντατικής θεραπείας, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι σοβαρό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54