search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Τσακαλώτος απαντά σε Σταϊκούρα: Η ανάγκη για αυτό-επιβεβαίωσή του με ξεπερνάει

19.03.2020 15:39
«Καμπανάκι» Τσακαλώτου προς την κυβέρνηση: Η πιθανότητα για το V έχει εξαφανιστεί  - Media
 
Σε πολύ οξύ ύφος απάντησε ο τέως ΥΠΟΙΚ και νυν τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού και ιδίως για το ζήτημα του δώρου του Πάσχα.
 
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε πρωτοφανές για τον ίδιο ύφος σημείωσε στην απάντησή του:
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο βάζει πλάτη, όπως ποτέ δεν είχε διανοηθεί η ΝΔ να κάνει. Καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα, είναι έτοιμος να συνεισφέρει με τα στελέχη του όπου χρειαστεί αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις διεθνείς επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Αν όμως για τον κ. Σταϊκούρα υπευθυνότητα σημαίνει να του επιτρέψουμε να αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, να μην ακυρώσει τις απολύσεις, να μην ενισχύσει ουσιαστικά την οικονομία και να κόψει το δώρο του Πάσχα για τους εργαζόμενους μάλλον δεν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης.
 
Στα συγκεκριμένα:
 
Η ανάγκη για αυτό-επιβεβαίωση του κ. Σταϊκούρα με ξεπερνάει. Το γεγονός ότι επιμένει να βρίσκει τρόπους να μας πει ότι το 1% είναι μεγαλύτερο από το 2.8%, αλλά και για να μας πείσει ότι πάμε καλύτερα από την Ευρώπη, ενώ είναι ξεκάθαρο (όπως φαίνεται στο διάγραμμα) ότι το 4ο τρίμηνο στην Ελλάδα είχαμε τη χειρότερη επίδοση (q-o-q) με ανησυχεί.
 
Με ανησυχεί ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε μια τόσο δύσκολη στιγμή αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα.
 
Για το ότι θεωρεί δε, ότι η ΝΔ οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος στη χώρα πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.
 
Απλά και κατανοητά λοιπόν: Αν η κυβέρνηση θέλει να λάβει μέτρα για να ξεπεράσουμε την κρίση θα είμαστε παρόντες και παρούσες όπως ποτέ καμία αντιπολίτευση δεν έπραξε.
 
Αν θέλει να λάβει μέτρα ώστε εκμεταλλευόμενη την κρίση να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα και μαζί με αυτά και την οικονομία της χώρας που με τόσες θυσίες του ελληνικού λαού ορθοπόδησε της το ξαναλέμε. Να μην το διανοηθεί».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:38