search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:32
MENU CLOSE

Γ. Γεραπετρίτης: «Τα πρωτόκολλα για περιορισμό κυκλοφορίας είναι έτοιμα»

21.03.2020 15:03
Κορωνοϊός-Γεραπετρίτης: Mακρά η περίοδος αποκλιμάκωσης - Αν χρειαστεί θα αυξήσουμε τα πρόστιμα - Media

 

«Τα πρωτόκολλα υπάρχουν και απομένει η υπογραφή, για περιορισμό κίνησης και κυκλοφορίας, εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συμπεριφοράς που δεν αρμόζουν στον γενικότερο σχεδιασμό για τη μη διάδοση του κορωνοϊού», τόνισε στον Max fm 93,4 και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όλους τους πολίτες.

«Το σχέδιο ήταν σταδιακό, προοπτικό και έγκαιρο. Είμαστε πριν από το τελευταίο στάδιο με τον περιορισμό της κυκλοφορίας εντός πόλεων, εντός της χώρας, από και προς το εξωτερικό. Το ότι υπάρχουν σχετικώς ικανοποιητικά στοιχεία σε σύγκριση και με άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη, όμως ότι χτίσαμε μπορεί να χαθεί αμέσως. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους, ευθύνη και όχι συγχρωτισμός. Η κυβέρνηση είναι σε επαγρύπνηση», προσέθεσε ο Υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως, «ήδη έχουν προκηρυχθεί 2.000 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικών, με την προοπτική και αναλόγως των συνθηκών ο αριθμός να αυξηθεί. Αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί και κατανέμονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας 500 άτομα. Ως εκ τούτου και στην Αχαϊα θα υπάρξει απόλυτη ενίσχυση. Σας διαβεβαιώνω πως θα γίνει ότι απαιτείται για να προστατεύσουμε τη δημόσια ζωή».

Το επίδομα των 800 ευρώ και το δώρο Πάσχα

«Το επίδομα των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εσόδων. Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ως προς το ποιοι θα το λάβουν συνολικά, θα υπάρξει συγκεκριμένη εξειδίκευση με αλγόριθμο ο οποίος θα αποδεικνύει μέσα από δεδομένα οικονομικά στοιχεία το πλήγμα που δέχεται κάθε επιχείρηση.

Θα υπάρξει ακέραιη καταβολή του δώρου Πάσχα, με τη σκέψη να καταβληθεί τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου, κατά την αποκλιμάκωση της κρίσης, όταν θα είναι κοντά και το επίδομα αδείας, προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική καταναλωτική δύναμη των πολιτών, με άμεσο αντίκτυπο στην αγορά», είπε ο Υπουργός Επικρατείας.

 «Πάγωμα των πλειστηριασμών και δόσεων»

«Υπάρχει πρόβλεψη για πάγωμα των πλειστηριασμών έως ότου υπάρξει ανάσχεση από την κρίση και πάγωμα των δόσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων.  Οι τράπεζες παγώνουν για τρεις μήνες τις καταβολές των δόσεων δανείων για τους ενήμερους οφειλέτες, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Μαζί με όλα αυτά για τους πληττόμενους εργαζόμενους θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο. Υπάρχει άρα μια συνέργεια δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προς βοήθεια όλων», δήλωσε καταλήγοντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:32