search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:36
MENU CLOSE

Ο ρωσικός στρατός θα αποστείλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία έπειτα από επικοινωνία του Πούτιν με τον Κόντε

22.03.2020 06:53
Το «θηρίο» προσγειώθηκε: Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο βρέθηκε στην Αθήνα (Photo | Video) - Media

 

Οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεροδιαστήματος, έχουν προετοιμάσει μία αερομεταφερόμενη μονάδα για τη διάθεση βοήθειας στην Ιταλία, στη μάχη που δίνει η γειτονική χώρα, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεροδιαστήματος, ολοκλήρωσαν την προετοιμασία μιας απαραίτητης αερομεταφερόμενης μονάδας, προκειμένου να διαθέσουν δυνάμεις και εξοπλισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που διατέθηκαν για την παροχή βοήθειας στην Ιταλία και στη μάχη κατά του κορονοϊού» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πούτιν είχε χθες Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.

Η Ιταλία κατέγραψε χθες σχεδόν 800 θανάτους από την επιδημία του νέου κορονοϊού, με τους οποίους ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 5.000.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν οκτώ κινητές ταξιαρχίες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.

Η Ρωσία έχει καταγράψει η ίδια 306 κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα στη Μόσχα, και έναν θάνατο που σχετίζεται με τη νόσο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:32