search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Η Μεγάλη Βρετανία επιτάσσει ξενοδοχεία για τους αστέγους

22.03.2020 12:24
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Μετά το Πάσχα ο έλεγχος για την διασπορά στον πληθυσμό  - Media

 

Ξενοδοχεία και γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία μετατρέπονται σε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας αστέγων, προκειμένου να προστατευθούν οι άστεγοι από το ξέσπασμα του κορονοϊού στη χώρα. 

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν στο στρατηγικό σχέδιο της Louise Casey ειδικής σε ζητήμα αστέγων. 

H Casey, που υπήρξε στο παρελθόν σύμβουλος του Τόνι Μπλερ για τα ζητήματα των αστέγων, προσελήφθη από τον Μπόρις Τζόνσον με στόχο να αναλάβει τα καθήκοντά της μετά το Πάσχα, ωστόσο λόγω πανδημίας οι διαδικασίες επισπεύθηκαν.

Τα μέτρα της Βρετανίας για την προστασία των αστέγων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αύριο Δευτέρα.

Τα άδεια ξενοδοχεία της χώρα προτάθηκαν ως μια «έτοιμη λύση» γιατί περιλαμβάνουν ήδη χωριστές εγκαταστάσεις για καθαριότητα και δωμάτια.

Θα μισθώνονται από το κράτος και θα πληρωθούν από το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που έχει προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Η Βρετανία ακολουθεί την Καλιφόρνια που πρώτη έδωσε άδεια να μετατραπούν κενά ξενοδοχεία σε χώρους για αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:43