search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:22
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανοιχτές εκκλησίες ζητούν χριστιανικά σωματεία

24.03.2020 16:12
Χαλαρώνουν τα μέτρα και στις εκκλησίες - Αυξάνεται το όριο των πιστών - Media

 

Δεν πτοούνται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία με επιστολή τους στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας ζητούν να λειτουργούνται οι εκκλησίες με περιορισμένο αριθμό ατόμων ή έστω «κεκλεισμένων των θυρών».

Στην επιστολή τους αναφέρουν ως «υπερβολικό και αντισυνταγματικό το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης των ιερών ακολουθιών». Δηλώνουν όμως πρόθυμοι να συμμορφωθούν κατά τα υπόλοιπα με τις επιταγές της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας ως προς τα μέτρα προφύλαξης από την μετάδοση του ιού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σκοπεύει να συζητήσει με τα αρμόδια υπουργεία, και κυρίως με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την εύρεση μίας άλλης λύσης ώστε να μην μένουν αλειτούργητοι οι Ιεροί Ναοί ιδιαιτέρως δε εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50