search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Το ΣτΕ θα κρίνει τη νομιμότητα της προσωρινής απαγόρευσης στις εκκλησίες

26.03.2020 11:29
Το ΣτΕ θα κρίνει τη νομιμότητα της προσωρινής απαγόρευσης στις εκκλησίες - Media

Να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η ΚΥΑ με την οποία απαγορεύθηκαν προσωρινά οι λειτουργίες και οι ιεροπραξίες στις Εκκλησίες και τους άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας ζητούν με αίτησή τους στο ΣτΕ 4 πολίτες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η συζήτηση προσδιορίστηκε για τις 5 Μαΐου και το ΣτΕ αναμένεται να κρίνει τη συνταγματικότητα του μέτρου που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύθηκε για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020 η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν δυο άνδρες και δύο γυναίκες δικηγόροι οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τα άρθρα 3, 13 και 25 του Συντάγματος. Μάλιστα, στην αίτηση τους αναφέρουν ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος έχει δικαίωμα να αποφασίσει για το ζήτημα της τέλεσης της θείας λειτουργίας που είναι ο πυρήνας του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία αποτελεί ατομικό προστατευόμενο δικαίωμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08