search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:51
MENU CLOSE

Τσιόδρας: Είμαστε σε επαγρύπνηση, τα μέτρα στην επαρχία Χουμπέι κράτησαν 10-11 εβδομάδες (Video)

26.03.2020 17:45
Τσιόδρας: Είμαστε σε επαγρύπνηση, τα μέτρα στην επαρχία Χουμπέι κράτησαν 10-11 εβδομάδες (Video) - Media

 

Ελαφρώς αισιόδοξος για την πορεία και την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, καλώντας ωστόσο σε επαγρύπνηση. 

Όπως ανέφερε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση. Επίσης ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε πως «η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για αυτόν λόγο, το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» δεν αλλάζει, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι οδηγίες που βοηθούν στην μείωση της διασποράς του ιού. Φυσικά και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, οι ηλικιωμένοι πρέπει να αναζητούν έγκαιρα βοήθεια. Στη συντριπτική της πλειοψηφία, όμως παραμένει μια ήπια νόσος», σχολίασε.

Δεκαπλασιασμός κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ενα σημαντικό στοιχείο που παρουσίασε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ήταν  πως «μέσα σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων περιπτώσεων κορωνοϊού ανέβηκε από 3,3 σε 36,1 ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή 10 φορές πάνω, στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες, από την πλευρά τους εκτιμούν ότι θα υπάρξει συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση με την επαρχία Χουμπέι, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών. 

«Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι πολύ άσχημη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.«Τώρα είμαστε στη φάση των μέτρων, η μη εκθετική αύξηση στην πατρίδα μας δίνει χρόνο για να οργανώσουμε τι θα κάνουμε μετά την άρση των μέτρων. Παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης», κατέληξε. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33