search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πότε έρχεται βελτίωση (Χάρτες)

27.03.2020 10:02
kairos-vrohes-1.jpg

 

Θα συνεχιστούν οι βροχές και την Παρασκευή 27/03 σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, ενώ θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, την Παρασκευή 27/03, αναμένονται βροχές στο σύνολο της χώρας, όπως διακρίνεται στον προγνωστικό  Χάρτη 1, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Χάρτης 1. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για την Παρασκευή 27/03/2020. Με κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.   

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής 27/03, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 2.

 

Χάρτης 2. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής κατά τη διάρκεια των (αριστερά) μεσημεριανών και (δεξιά) απογευματινών ωρών της Παρασκευής 27/03/2020.

Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου η έντασή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάνει τα 8 μποφόρ (Χάρτης 3).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44