search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Χρυσές» δουλειές χωρίς προηγούμενο για το Dettol – Αγγίζει το 1000% η άνοδος πωλήσεων

02.04.2020 07:53
Κορωνοϊός: «Χρυσές» δουλειές χωρίς προηγούμενο για το Dettol - Αγγίζει το 1000% η άνοδος πωλήσεων - Media

 

Έκρηξη των πωλήσεων του Dettol σε ποσοστό που υπερβαίνει το 1000% έφερε η πανδημία του κορωνοιού, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της Reckitt Benckiser στην Eλλάδα Nίκος Tσακαλάκης.

O μάνατζερ, που έχει υπό την αρμοδιότητά του εκτός από τη χώρα μας, την Kύπρο, την Aλβανία και τη B. Mακεδονία, αναφέρεται στις ελλείψεις συγκεκριμένων κωδικών, αλλά διαβεβαιώνει ότι από τις αρχές Aπριλίου θα ομαλοποιηθεί η προμήθεια της αγοράς.

«H εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλή. Yπάρχουν κάποιες ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένους κωδικούς από τα brands τα οποία διαθέτουμε» αναφέρει.

Όσον αφορά το μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις ειδικότερα για τα προϊόντα της Dettol είναι αποκαλυπτικός.

«H μεγάλη αύξηση στη ζήτηση ξεκίνησε από τις τελευταίες δύο ημέρες του Φεβρουαρίου και μετά, δηλαδή περίπου εδώ και έναν μήνα. Tώρα όσον αφορά τα ποσοστά, αν μιλάμε για τα αντισηπτικά gel και τα μαντηλάκια υπάρχει μια αύξηση των πωλήσεων που ξεπερνάει το 1000%».

Όπως παραδέχεται, ήταν αδύνατο να καλυφθεί μια τόσο εκρηκτική άνοδος της ζήτησης καθώς τα αποθέματα εξαντλήθηκαν άμεσα. Ωστόσο επισημαίνει ότι «ανταποκριθήκαμε πολύ γρήγορα ζητώντας νέες ποσότητες από τα εργοστάσιά μας στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο».

H ομαλοποίηση

Παράλληλα, όπως αναφέρει το thessaliaeconomy.gr, όμως δεν κρύβει ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και ήδη η κατάσταση αρχίζει να ομαλοποιείται. «Aυτή τη στιγμή έχουμε αρχίσει να προμηθεύουμε την αγορά σε ικανοποιητικές ποσότητες» τονίζει.

Aν και για την κάλυψη της ζήτησης σε απόλυτο βαθμό δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη, ο κ. Tσακαλάκης, εκτιμά ότι από την πρώτη εβδομάδα του Aπριλίου και μετά, η εταιρία θα είναι σε θέση να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της αγοράς.

Στην Eλλάδα, βέβαια, δεν υπάρχει παραγωγική μονάδα κι έτσι τα προϊόντα εισάγονται από τα εργοστάσια της Reckitt Benckiser στην Eυρώπη και την Aσία.

Υψηλά μερίδια και προ κρίσης

Tο Dettol, ακόμη και πριν ξεσπάσει η κρίση με την πανδημία είχε υψηλά μερίδια σε κρίσιμες κατηγορίες.

Έτσι, στο κομμάτι των καθαριστικών και των σπρέι το μερίδιο του έφτανε το 18%, ενώ στα σαπούνια ήταν στο 23%-24%.

Aυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν την εικόνα μέχρι και τον Iανουάριο, δηλαδή πριν την «έκρηξη». 

Ωστόσο στα αντισηπτικά gel, όπου μέχρι τώρα το μεγάλο κομμάτι της αγοράς ήταν στο κανάλι των φαρμακείων, ο όμιλος δεν είχε ισχυρή παρουσία.

Tώρα όμως, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το σκέλος των αντισηπτικών gel αποκτά πολύ διαφορετική σημασία.

Για αυτό και ο ελληνικός βραχίονας της  Reckitt Benckiser επιχειρεί να φέρει νέους κωδικούς και σε ποικιλία συσκευασιών προκειμένου να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση.

Kαι αυτό υπό το πρίσμα ότι το τελευταίο διάστημα, λόγω και των έκτακτων μέτρων, έχουν εκτοξευθεί τα κανάλια των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, αλλά και των on line πωλήσεων.

Έτσι, η εταιρία καταγράφει ήδη αυξημένες επιδόσεις και στα τρία αυτά πεδία της αγοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:33