10/07/2020 03:48:43

Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων για το 50%

Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων για το 50% - Media

 

Για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων εξέφρασαν την άποψή τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 50% έκρινε μη επαρκή τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους, το 32% τα έκρινε επαρκή και το 18% δεν ξέρει/δεν απαντά. Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων το 45% τα θεωρεί ανεπαρκή, το 31% επαρκή και το 24% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το 68% απάντησε ότι ήταν πολύ επιβεβλημένο, το 24% αρκετά, το 4% λίγο κα το άλλο 4% καθόλου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο τους προκαλεί ανησυχία η εξάπλωση του κορωνοϊού, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε πολύ, το 42% αρκετά, το 8% λίγο και το 2% καθόλου. Για το αν φοβούνται μήπως αρρωστήσουν από τον ιό, το 30% απάντησε πολύ, το 37% αρκετά, το 25% λίγο, το 7% καθόλου και το 1% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρης Τσιόδας, το 89% απάντησε ότι είναι έγκυρη και επαρκής, το 6% είπε ότι δεν είναι και το 5% δε ξέρει/δεν απαντά.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το 44% υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται καλύτερο από την εικόνα που είχε γι' αυτό πριν την πανδημία, το 38% είπε ότι είναι το ίδιο, το 10% δεν ξέρει/δεν απαντά και το 8% είπε ότι είναι χειρότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.