07/06/2020 03:08:09

Κορωνοϊός: Χυδαία δήλωση από τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού - Είπε ότι όσοι βρίσκονται σε ΜΕΘ «φταίνε οι ίδιοι»

Κορωνοϊός: Χυδαία δήλωση από τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού - Είπε ότι όσοι βρίσκονται σε ΜΕΘ «φταίνε οι ίδιοι» - Media
 
Την οργή των πολιτών προκάλεσε απαράδεκτη δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας του Παρισιού, ο οποίος προσέβαλλε τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο Ντιντιέ Λαγεμέν -την ώρα που σχεδόν 6.000 συμπολίτες του είναι σε κρίσιμη κατάσταση- δήλωσε ότι «αυτοί που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι αυτοί που, στην αρχή της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, δεν τα σεβάστηκαν. [...] Η σύνδεση είναι πολύ απλή».
 
Η δήλωση του Λαγεμέν, η οποία βρίσκεται στα όρια της χυδαιότητας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την Μαρίν Λεπέν να τη χαρακτηρίζει «απολύτως βλακώδη», τον Ζαν Λικ Μελανσόν να τον χαρακτηρίζει ως το «χυδαίο πρόσωπο του καθεστώτος» και πολλοί να ζητούν την αποπομπή του.
 
Διευθυντής νοσοκομείου είπε ότι η δήλώσε «δεν είναι απλώς πλήρως λανθασμένη, αποτελεί και προσβολή για τους ασθενείς μας», ζητώντας και αυτός την παραίτηση του υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας.
 
Ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ -που είχε στηρίξει τις τακτικές της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων»- άδειασε τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού, λέγοντας ότι η δήλωσή του «είναι ανακριβής».
 
Μπροστά στη θύελλα, ο Λαγεμέν υποχρεώθηκε να εκδόσει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη για την άθλια δήλωσή του λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να συνδέσει ασθενείς σε ΜΕΘ με μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.