26/05/2020 07:36:02

Αυξήθηκαν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο: «Τηλεφωνούν γυναίκες και ζητούν συμβουλές»

Αυξήθηκαν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο: «Τηλεφωνούν γυναίκες και ζητούν συμβουλές» - Media

 

Η «καραντίνα» και ο κορωνοϊός, φαίνεται ότι βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στη Ρόδο.

Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στην «Δημοκρατική» ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας & Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης αν και δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα περιπτώσεις με επεισόδια που χρειάστηκε να παρέμβει ο εισαγγελέας ή να οδηγηθούν στην αστυνομία, καταγράφεται με αυξητική τάση, το ενδιαφέρον αρκετών γυναικών που απευθύνονται στην δομή, την οποία διαθέτει ο Δήμος Ρόδου.

«Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ρόδου διαθέτει δύο πολύ σημαντικές δομές, που έχουν βραβευτεί, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης και τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών. Όσον αφορά στο πρώτο κομμάτι, πράγματι το τελευταίο διάστημα, καταγράφεται μια μικρή αύξηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα βίας. Ωστόσο, δεν έχει απαιτηθεί κάποια περαιτέρω ενέργεια (περιστατικό καταγεγραμμένο, υποβολή μήνυσης κ.λπ.). Και ο Ξενώνας δεν είχε κάποιο αίτημα για να φιλοξενήσει νέα πρόσωπα. Εντούτοις, το γεγονός πως καταγράφεται μια αύξηση στα τηλεφωνήματα γυναικών που απευθύνονται στις δομές μας για να ζητήσουν συμβουλές, είναι σημαντικό και ενδεχομένως να δείχνει κάτι», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.