search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Μ. Μπλέτσας (ΜΙΤ): «Η διάβρωση της ιδιωτικότητας είναι κακό πράγμα»

07.04.2020 05:24
Κορωνοϊός-Μ. Μπλέτσας (ΜΙΤ): «Η  διάβρωση της ιδιωτικότητας είναι κακό πράγμα» - Media

 

Για την “επόμενα μέρα” της πανδημίας στις ζωές μας, τη νέα κανονικότητα, τις παρεμβάσεις , λόγω της απειλής που δέχεται η Δημόσια Υγεία, στην ιδιωτικότητα μας, τη τεχνολογία του “αύριο” και την εκπαίδευση στη χώρα μας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μιχάλης Μπλέτσας , διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις αλλαγές στη ζωή όλων στη μετά – κορωνοιού εποχή:

“Δεν νομίζω ότι η ζωή μας θα αλλάξει ριζικά. Ο κορωνοιός είναι ένα γεγονός στο επίπεδο ενός πολέμου. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα , η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και για αρκετό καιρό δεν θα είναι δυνατός ένας μεγάλος συνωστισμός.

Για εμάς τους Έλληνες, κάποιες αλλαγές στις συνήθειες μας θα φανούν τεράστιες αλλά αν το δούμε πιο ψύχραιμα δε νομίζω ότι θα είναι τόσο ουσιαστικές. Αν θα πάμε σ ένα εστιατόριο δύο φορές και όχι τρεις ή τέσσερις δεν αλλάζει ποιοτικά τη ζωή μας. Αν αυτό θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία; Όταν έχεις μια οικονομία που βασίζεται τόσο πολύ σε αυτό τον τομέα, ναι θα την επηρεάσει. Δεν νομίζω ότι γενικά είναι αυτός ο κανόνας ούτε θα πρέπει να είναι.

Για τα μέτρα που “πλήττουν” την ιδιωτικότητα:

“Εχουμε ένα σωρό από μικρότερες παρεμβάσεις που δεν φαίνονται άμεσα. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για την ιδιωτικότητα, για το πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτή την πανδημία προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες στις Κυβερνήσεις . Αν δείτε τι γίνεται στη Σιγκαπούρη, όπου μπορείς να δεις σε δημόσια ιστοσελίδα που βρίσκεται ο κάθε ασθενής με covid 19 και που πήγε καθώς και τις συζητήσεις που γίνονται για το κατά πόσο πρέπει και η Δύση να υιοθετήσει αυτές τις τακτικές, θα καταλάβατε. Υποσυνείδητα προσφερόμαστε πιο εύκολα προς χειραγώγηση. Το βάζω στην ατζέντα γιατί τα θέματα της Δημόσιας Υγείας είναι μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Για τα περισσότερα όμως πράγματα η διάβρωση της ιδιωτικότητας είναι κακό πράγμα. Το θέμα είναι να μη γίνει αυτό ένας Δούρειος Ίππος και συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα.

Για το άλμα της τεχνολογίας:

“Η παγκοσμιοποίηση σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής τεχνολογίας . Στο άμεσο μέλλον θα φανεί ότι γυρνάμε κάπως προς τα πίσω με αυτό τον εγκλεισμό στα σύνορα. Ο εγκλεισμός αυτός θα περιοριστεί στον κόσμο της ύλης . Στον κόσμο της πληροφορίας η παγκοσμιοποίηση θα προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59