09/07/2020 04:45:21
9.4.2020 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2120 στις 9-4-2020

Η νοηματική γλώσσα μπαίνει στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Η νοηματική γλώσσα μπαίνει στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση - Media

 

Μια ομάδα εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα είναι πιστοποιημένοι διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ετοιμάζεται να συγκροτήσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να την εντάξει στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα συμμετέχει στις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, για να δοθεί η δυνατότητα και σε μαθητές με προβλήματα ακοής να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της τηλε-εκπαίδευσης μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 2.

Έτσι, καλούνται εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) να δηλώσουν συμμετοχή για τη διερμηνεία στις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους άμεσα και διαρκώς μέχρι την ολοκλήρωση των βιντεοσκοπήσεων και για όσο χρονικό διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.