04/06/2020 18:16:27

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με το άνοιξε - κλείσε στις πόρτες των εκκλησιών

Αλαλούμ στην κυβέρνηση με το άνοιξε - κλείσε στις πόρτες των εκκλησιών - Media

 

Διολισθήσεις και αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που ανακοίνωνε ότι οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοικτές για δύο ώρες καθημερινά και τέσσερις την Μεγάλη Παρασκευή. Τελικά έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς προφανώς με άνωθεν εντολή να κλείσει το θέμα και τις Εκκλησίες για τους πιστούς αδειάζοντας θεαματικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιερόθεος ενημέρωνε τους πολίτες σχετικά από τα κανάλια. Χθες στο Mega και σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για την εφαρμογή της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το προσωπικό των Εκκλησιών θα διασφάλιζε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στην συνέχεια, ευτυχώς, υπήρξε αναδίπλωση και η Ιερά Σύνοδος αναθεώρησε και με διορθωτική εγκύκλιο που ακολούθησε έλεγε ότι οι Εκκλησίες θα έμεναν ανοιχτές για αυτές τις ώρες μόνο για τους κληρικούς. Εύλογα ερωτήματα βέβαια γεννιούνταν διότι οι Εκκλησίες είναι ήδη ανοικτές για τους κληρικούς…

Τη σύγχυση έκανε ακόμα μεγαλύτερη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας προτρέποντας τον κόσμο να παρανομήσει αφού δεν υπάρχει αιρθμός για αντίστοιχη μετακίνηση.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε:

«Όσον αφορά το ωράριο των εκκλησιών εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακινήσεις στις εκκλησίες αλλά παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του. Για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας και από την εκκλησία της ενορίας του».!

Προτρέποντας τους πολίτες να «παρακούσουν» τα περιοριστικά μέτρα και να παρανομήσουν.

Τελικά στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νϊκος Χαρδαλιάς άδειασε θεαματικά τον Στέλιο Πέτσα ξεκαθαρίζοντας τελικά ότι οι Εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές από τους πιστούς…

Μετά από αυτό το σήριαλ που προφανώς κρύβει πολύ παρασκήνιιο... ευτυχώς επικράτησε η λογική του μικροπολιτικού συμφέροντος. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος ο Στ. Πέτσας “η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο”.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά.

Πάγια φαίνεται να είναι η τακτική αυτή της Ν.Δ. αν θυμηθεί κανείς τι είχε προηγηθεί πριν τελικά κλείσουν οι Εκκλησίες για τους πιστούς με την καθυστερημένη απόφαση Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. μετράει πρώτα αντιδράσεις... και μετά "μαζεύει" όσα έχει προηγούμενως αφήσει να διαρρέουν...

Και αναρωτιέται κανείς αυτή είναι η υπεύθυνη κυβέρνηση που σέβεται τη Δημόσια Υγεία;

Πηγή: zoornalistas

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.