search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Ναυάγιο με νεκρούς πολλούς μετανάστες μεταξύ Μάλτας και Λιβύης

12.04.2020 13:45
Ναυάγιο με νεκρούς πολλούς μετανάστες μεταξύ Μάλτας και Λιβύης - Media

 

Φόβους για πολλούς νεκρούς εκφράζει η ΜΚΟ Sea Watch, κάνοντας γνωστό πως σημειώθηκε νέο ναυάγιο πλοιάριου με μετανάστες και πρόσφυγες ανάμεσα στη Μάλτα και στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σύμφωνα με ανάρτηση της γερμανικής ΜΚΟ στο Twitter, 250 άνθρωποι έπλεαν χθες σε 4 διαφορετικές λέμβους, καθεμιά από τις οποίες είχε από 47 έως 87 επιβαίνοντες και ότι μια απ’ αυτές ανατράπηκε.

Sea-Watch Italy@SeaWatchItaly

Lasciati morire soli nel giorno di da un’Europa che parla a vuoto di solidarietà verso le persone che soffrono.
250 persone erano alla deriva da ieri su 4 gommoni.
Oggi avvistamenti @Frontex li riportano ancora in mare e uno capovolto. Naufragato con le persone a bordo.

View image on Twitter

Σε τέσσερις βάρκες, μια με 72 επιβαίνοντες, μία με 47, μια με 55 και άλλη μια με 85, έστειλαν χθες σήμα κινδύνου καλώντας στην ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Η Sea Watch ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαίου επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα «προκειμένου να διασαφηνιστεί ότι τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που έχουν ναυαγήσει πρέπει να διασφαλίζονται, ασχέτως ποιό πλοίο σπεύδει να τους βοηθήσει». 

Η ΜΚΟ αναφέρει ότι η Frontex ανάφερε το ναυάγιο σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η Ιταλία και η Μάλτα ανακοίνωσαν ότι σταματούν να επιτρέπουν τον ελλιμενισμό πλοίων που διασώζουν και μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στο όνομα της πανδημίας του νέου κορονοϊού και της κρίσης που έχει προκαλέσει.

Πηγή: efsyn.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:54