search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45
MENU CLOSE

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι 18 κληρικοί διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό

13.04.2020 16:13
Ιερά Σύνοδος κατά ΜΜΕ: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα - Οι παρεκκλίσεις εκτός ναών μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα  - Media

 

Θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν 18 κληρικοί στην Μόσχα, ανακοίνωσε η ομάδα εργασίας για τον συντονισμό της δράσης σε συνθήκες πανδημίας του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Οι νοσήσαντες κληρικοί λειτουργούν σε 14 ναούς και μονές της ρωσικής πρωτεύουσας.

Επίσης 21 ακόμη κληρικοί παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχουν νοσήσει.

Στις αρχές Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ κορονοϊού σε όλες τις μονές της ρωσικής πρωτεύουσας. Στις 9 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι 8 κληρικοί στην Μόσχα διαγνώσθηκαν με κορονοϊό.

Στις 12 Απριλίου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, έδωσε εντολή σε όλες τις μονές και τις εκκλησίες στην Μόσχα και στα περίχωρα της, να τελούν την λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της επικεφαλής ιατρού Υγειονομίας της ρωσικής πρωτεύουσας Ελένα Αντρέγιεβα.

Οι λειτουργίες θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45