search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53
MENU CLOSE

«Κι έμεινα απ’ το επίδομα εκτός, και τώρα καραντίνα πώς θα βγάλω…» (Video)

14.04.2020 16:16
«Κι έμεινα απ

Με ένα… χασάπικο μινόρε, ο γνωστός μουσικός, συνθέτης και εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Ηπείρου, Δημήτρης Μυστακίδης, καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αφήνει εκτός κάθε βοηθήματος για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού τους περισσότερους καλλιτέχνες.

Το τραγούδι, με τίτλο «Το ένσημο του Μάρτη» περιγράφει τους .όρους που έθεσε η κυβέρνηση για την χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, όροι που εξαιρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών, ενώ περιέχει τον χαρακτηριστικό στίχο «Κι έμεινα απ’ το επίδομα εκτός, και τώρα καραντίνα πώς θα βγάλω».

Ο Δημήτρης Μυστακίδης δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει εκφράσει την πικρία και την αγανάκτησή του για τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, αλλά είναι ο πρώτος που φτιάχνει ολόκληρο τραγούδι για το θέμα

Σημειώνει, δε, ότι «μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φωτιστές, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800€, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά».

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μυστακίδης, το βίντεο έγινε με τη συμμετοχή του Γιοβάν του Bufos Puppet Theatre και με συμπληρωματικά πλάνα του Αντώνη Μανδρανή και της Δάφνης Καμπουράκη και ευχαριστεί πολύ την Anneta Stefanopoulou για την πολύτιμη βοήθεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:53