search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:24
MENU CLOSE

Δικαστικά …μπλεξίματα για μνηστήρα της Forthnet

22.04.2020 07:00
Δικαστικά ...μπλεξίματα για μνηστήρα της Forthnet - Media

 

Δικαστικές περιπέτειες αντιμετωπίζει ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος United Group, συμφερόντων του βρετανικού επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners.

Νομικές διαδικασίες στο περιφερειακό δικαστήριο του Λουξεμβούργου κατά της BC Partners και της θυγατρικής της United Group για την εξαγορά της μεγαλύτερης βουλγαρικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivacom, από την Viva Telecom (Luxembourg), έχει ήδη κινήσει η V2 Investment Sarl, πρώην ιδιοκτήτρια της βουλγαρικής Vivacom, σύμφωνα με την Empreno Ventures, κάτοχο του 43,3% του μετοχικού κεφαλαίου της, η οποία τονίζει πως δεν μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστοι αγοραστές.

Σημειώνεται πως η BC Partners έχει υλοποιήσει διαδοχικές εξαγορές τηλεπικοινωνιακών assets στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, απέκτησε την United Group προ ενός περίπου έτους, η οποία διαθέτει παρουσία στα Βαλκάνια και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της κροατικής Tele2 έναντι 220 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 εξαγόρασε την Vivacom στην Βουλγαρία.

Στην επιστολή κοινοποίησης, που δόθηκε στις BC Partners και United Group στις 7 Νοεμβρίου 2019, η V2 δηλώνει ότι οι BC Partners και United Group «είχαν προηγουμένως ενημερωθεί ότι το 2015, η επενδυτική τράπεζα VTB Capital, σε συνεργασία με άλλους, απέκτησε δόλια από την V2 Investment Sarl μέσω της Viva Telecom, τις μετοχές της InterV Investment Sarl, της εταιρείας χαρτοφυλακίου (λειτουργεί ως μεσάζων) του ομίλου Vivacom. 

Στην ίδια επιστολή, οι εταιρείες ενημερώθηκαν για ορισμένες δικαστικές περιπέτειες αναφορικά με την κυριότητα του ομίλου Vivacom, συμπεριλαμβανομένων ποινικών καταγγελιών στο Λουξεμβούργο και τη Βουλγαρία, αξιώσεων αστικής ευθύνης στη Βρετανία και το Λουξεμβούργο και άλλες διαδικασίες στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται, ο σκοπός αυτών των εκκρεμών νομικών διαδικασιών είναι να ακυρωθεί η παράνομη απόκτηση, έτσι ώστε ο Όμιλος Vivacom να επιστρέψει στον «νόμιμο» ιδιοκτήτη του, την V2 Investment Sarl.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η United Group και η BC Partners γνώριζαν τις παραπάνω διεργασίες πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Vivacom και δεν μπορούν να θεωρηθούν καλόπιστοι αγοραστές. Ουσιαστικά η υπόθεση που αρχικά άσκησε η V2 Investment Sarl εναντίον της VTB Capital, της Viva Telecom (Luxembourg) και άλλων για ακρόαση από το περιφερειακό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, με στόχο την ακύρωση της πώλησης της Vivacom, επεκτείνεται και στις BC Partners και United Group.

Η Vivacom πωλήθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την VTB Capital ως αποτέλεσμα δημοπρασίας, την οποία η Empreno ισχυρίζεται ότι ήταν παράνομη και δόλια, καθώς σύμφωνα με την ίδια, η Viva Telecom (Luxembourg) εξαγόρασε τη Vivacom με την τιμή να είναι σημαντικά υποτιμημένη. Σύμφωνα με την Empreno, η Viva Luxembourg συνδέεται με την VTB Capital και τους τραπεζίτες της.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50