search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην Κομισιόν το θέμα της τηλεκατάρτισης-φιάσκο

23.04.2020 09:42
Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην Κομισιόν το θέμα της τηλεκατάρτισης-φιάσκο - Media

 

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων με τη χρήση voucher μέσω ιδιωτικών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, μετά την έντονη κατακραυγή και τις εξόφθαλμες προχειρότητες που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργησή του, φέρνουν με ερώτησή τους προς την Κομισιόν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά.

«Με δεδομένες τις ήδη εγκριθείσες τροποποιήσεις των κανόνων που αφορούν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία» οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν την Κομισιόν αφενός «εάνέχει εγκρίνει ή έστω ενημερωθεί για το ανωτέρω πρόγραμμα ταχείας τηλεκατάρτισης» και αφετέρου «εάν είναι επιλέξιμη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ή από άλλο ταμείο) η χρηματοδότηση μέτρων άμεσης ενίσχυσης του εισοδήματος προσώπων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες χωρίς τη μεσολάβηση τηλεκατάρτισης μέσω ιδιωτικών ΚΕΚ».

Ακολουθεί η πλήρης Ερώτηση προς την Κομισιόν:

«Θέμα: Τηλεκατάρτιση ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων

Για τη στήριξη περίπου 180.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και επιστημόνων (δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών κλπ) που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους και δεν έχουν έσοδα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για την ανάσχεση της πανδημίας COVID-19, επιλέχθηκε στην Ελλάδα η μέθοδος της προκήρυξης προγράμματος, εν δυνάμει συγχρηματοδοτούμενου από ευρωπαϊκά κονδύλια, για την πραγματοποίηση τηλεκατάρτισης με τη χρήση voucher μέσω ιδιωτικών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Αυτό συνεπάγεται αφενός την καταβολή μικρότερου ποσού στους δικαιούχους και αφετέρου μεγαλύτερη συνολική δαπάνη λόγω της πληρωμής των ιδιωτικών ΚΕΚ, η οποία δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 200 εκ. ευρώ. Μετά την εξόφθαλμη αποτυχία της τηλεκατάρτισης, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος, πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα υλοποίησης.

Με δεδομένες τις ήδη εγκριθείσες τροποποιήσεις των κανόνων που αφορούν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, ερωτάται η Επιτροπή:

1) Είναι επιλέξιμη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ή από άλλο ταμείο) η χρηματοδότηση μέτρων άμεσης ενίσχυσης του εισοδήματος προσώπων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες χωρίς τη μεσολάβηση τηλεκατάρτισης μέσω ιδιωτικών ΚΕΚ;

2) Έχει εγκρίνει ή έστω ενημερωθεί για το ανωτέρω πρόγραμμα ταχείας τηλεκατάρτισης;»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11