search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Άρση περιοριστικών μέτρων: Εκτός οι συναυλίες – Αντιδρούν οι promoters

28.04.2020 18:10
Άρση περιοριστικών μέτρων: Εκτός οι συναυλίες - Αντιδρούν οι promoters - Media
 
Μπορεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού να περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής και οικονομικής ζωής, ωστόσο, υπάρχει και ένας τομέας που εξαιρέθηκε εξαρχής.
 
Αυτός είναι ο τομέας των μουσικών συναυλιών και φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και που, όπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είπε, «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».
 
Όπως είναι φυσικό, η δήλωση αυτή επέτεινε την ανησυχία και απελπισία των promoters που βιώνουν πραγματικά καταστροφική χρονιά. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο loaded.gr η Κατερίνα Σταματάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Συναυλιών, «με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου.
 
Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε την Τετάρτη 29 Απριλίου στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.
 
Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας».
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:12