search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57
MENU CLOSE

«Κραυγή» αγωνίας από τους εμπόρους της Κρήτης – «Κινδυνεύουμε με οικονομική καταστροφή»

29.04.2020 06:20
«Κραυγή» αγωνίας από τους εμπόρους  της  Κρήτης - «Κινδυνεύουμε με οικονομική καταστροφή» - Media

 

Έως τις 11 Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έτσι όπως αυτός ανακοινώθηκε χθες τόσο από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από τους έξι αρμόδιους υφυπουργούς.

Ωστόσο, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την υγειονομική κρίση που έφερε ο κορωνοϊός αλλά και το lockdown είναι τεράστια με τον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου να κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή.

«Όλοι οι έμποροι έχουν υποστεί μία καταστροφή. Όταν δεν υπάρχουν έσοδα ενώ τα έξοδα τρέχουν τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν αρκετές επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν ενώ υπάρχουν και κάποιες που δεν θ’ ανοίξουν ακόμα κι αν έγινε άρση των μέτρων», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

«Να εφαρμοστούν αυτά που έχουν εξαγγελθεί»

Σε κάθε τόνο ο κ. Κουμαντάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει όλα αυτά που έχει εξαγγείλει αλλιώς η καταστροφή είναι βέβαιη.

«Η κυβέρνηση έχει βάλει ένα σωρό στηρίγματα και έχει εξαγγείλει ένα σωρό πολιτικές. Όλα αυτά θα πρέπει να τα εφαρμόσει. Αυτό θέλουμε. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να ανοίξει η αγορά. Υπάρχουν πολλές ζημιές. Δεν υπάρχουν έσοδα καθόλου. Η κοινωνία έχει στραγγίσει. Θα πρέπει οπωσδήποτε αυτές οι πολιτικές να εφαρμοστούν αλλιώς η αγορά δεν μπορεί να ανοίξει ούτε να δουλέψει, ούτε να ανοίξει γενικότερα η οικονομία», τόνισε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα καταστήματα πρέπει ν’ ανοίξουν.

«Είναι σωστό που ανοίγουν τώρα τα καταστήματα και σίγουρα θα πρέπει να προσέχουμε την υγειονομική κατάσταση. Ωστόσο, πρέπει να δούμε και την οικονομία που καταστρέφεται», ανέφερε σχετικά ο κ. Κουμαντάκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57