search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:25
MENU CLOSE

Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη στο Youtube του Φεστιβάλ Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2123
30-4-2020
02.05.2020 03:00
theatro_0-2.jpg

 

Μετά την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στην εξαιρετική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου θα προβάλλει το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19.00, μέχρι την Κυριακή το απόγευμα το «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη στην παράσταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού που δόθηκε το καλοκαίρι του 2012 και επαναλήφθηκε λόγω μεγάλης επιτυχίας το 2013 στην Πειραιώς 260.

Αξίζει να αναφέρουμε το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Μια επίσκεψη στην πίσω πλευρά του Senso του Λουκίνο Βισκόντι.

Το Senso δίνει την ευκαιρία στον Δημήτρη Δημητριάδη να σκύψει πάνω στη λεπτομέρεια του προσωπικού δράματος μιας ηρωίδας του σελιλόιντ, ενός δράματος προσωπικού και βαθέος που κινείται με άνεση και αιχμηρή ακρίβεια ανάμεσα στο ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία κάθε προσωπικής ιστορίας.

Τόσο προσωπικής όμως – κάτι αναγνωρίσιμο στα κρίσιμα έργα του Δημητριάδη – που εξαιτίας της, αναδύεται και πάλι μια συναρπαστική καθολικότητα που προσδιορίζει σαν ηρωίδα μυθιστορήματος κάθε γυναίκα η οποία προδόθηκε από τον έρωτα μια φορά στη ζωή αυτή.

Σε ένα ανοιχτό τοπίο/σκάμα – σαν μια βίαιη ανασκαφή στη μνήμη της ανθρώπινης εμπειρίας – μια σειρά γυναικών δίνουν ορισμό και νόημα στο τοπίο με την ακινησία, την υπομονή, την καρτερικότητα και την εξομολογητική αφήγηση του εαυτού τους. Το βλέμμα μας αγωνίζεται να τις συμπεριλάβει όπως εμείς κολυμπάμε στα περιεχόμενα της ιστορίας τους».

Στην παράσταση που ανέβηκε σε σκηνικά-κοστούμια της Ντόρας Λελούδα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού, πήραν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρία Ναυπλιώτου, Sandra Garuglieri, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θεοδώρα Τζήμου, Τζένη Δριβάλα, Νάντια Μουρούζη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βιργινία Κατσούνα, Μαρία Σταύρακα, Δώρα Στυλιανέση κ.ά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:25