search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Τα δύο πρόσωπα του καιρού: Βροχές στα βόρεια, υψηλές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα (Χάρτες)

01.05.2020 13:02
Καιρός: Ζέστη και σκόνη  - Media

 

Δύο «πρόσωπα» θα έχει ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένουμε κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αίθριος,

Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 2 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στην Ήπειρο. Στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο βόρειο Αιγαίο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα χερσαία τμήματα όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

kairos_vroxes_kataigides_emy_protothema

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-05-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη τη Θεσσαλία, τη Στερεά και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά
7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα βορειότερα νησιά του Ιονίου τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

kairos_ellada_thermokrasies_vroxes_voreia_protothema

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΕΜΥ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56