search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Πλακιωτάκης: Με μάσκες και χωρίς αυξήσεις των εισιτηρίων οι μετακινήσεις με πλοία

10.05.2020 08:18
ploia-epivates.jpg

 

«Ο κόσμος θα πάει στα νησιά με ασφάλεια και υπομονή. Με τα έγκαιρα μέτρα που πήραμε για τα νησιά, στα περισσότερα νησιά δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα. Αν σήμερα μιλάμε για τουρισμό, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα νησιά, στα μέτρα που πήραμε και την συμπεριφορά των κατοίκων», είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, «την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία στα νησιά, οι εργαζόμενοι και συνεργεία, θα πάνε νωρίτερα. Θα γίνεται βήμα-βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα, με χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες»

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι «θα διακινείται έως το 50% του αριθμού επιβατών που μπορεί να μεταφέρει κάθε πλοίο. Πληρώματα και επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα, θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Για τις καμπίνες, ο Υπ. Ναυτιλίας σημείωσε ότι θα ενοικιάζονται μόνο από το λιμάνι πρώτου απόπλου του δρομολογίου και όχι σε ενδιάμεσους σταθμούς και ότι στην καμπίνα θα μπορεί να φιλοξενείται μόνο ένας επιβάτης, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών, οπότε θα επιτρέπεται να υπάρχουν περισσότερα άτομα στην καμπίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Για το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι δεν καταργείται, αλλά εκσυγχρονίζεται, λέγοντας ότι στο τέλος Ιουλίου καταργείται το σκέλος που αφορά τα καύσιμα, με αίτημα και των ίδιων των βενζινοπωλών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42