search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25
MENU CLOSE

Ο «ασθενής 0» της Νέας Υόρκης σπάει τη σιωπή του: «Έμεινα 3 εβδομάδες σε κώμα, οι γιατροί στην αρχη νόμιζαν ότι έχω απλά κρυώσει»

11.05.2020 14:10
Ο «ασθενής 0» της Νέας Υόρκης σπάει τη σιωπή του: «Έμεινα 3 εβδομάδες σε κώμα, οι γιατροί στην αρχη νόμιζαν ότι έχω απλά κρυώσει» - Media

 

Ο 50χρονος δικηγόρος Λόρενς Γκάρμπουζ, θεωρείται πλέον και επίσημα ότι ήταν ο ασθενής 0 στη Νέα Υόρκη, δηλαδή είναι το πρώτο κρούσμα με κορωνοϊό που νόσησε και νοσηλεύτικε στο νοσοκομείο. Από εκεί και μετά εμφανίζονται μαζικά τα κρούσματα του ιού στη Νέα Υόρκη και η πόλη ολόκληρη έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος. 
Στις 2 Μαρτίου πήγε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί του είπαν να μην ανησυχεί και ότι πρόκειται για ένα απλό κρύωμα με λίγο βήχα. Ύστερα από λίγες ημέρες όμως η κατάσταση χειροτέρεψε και αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο και να τον διασωληνώσουν αμέσως. Τότε του έκαναν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι έχει κορωνοϊό. 


«Είμαι σίγουρος πως εγώ πέρασα τον ιό στα παιδιά μου στη σύζυγο μου, στον γείτονα αλλά και σε συναδέλφους μου στη δουλειά» λέει και συνεχίζει «αρχικά δεν μου έκαναν κανένα τεστ και είπαν ότι απλά έχω κρύωμα. Φανταστείτε λοιπόν σε πόσους ανθρώπους πέρασα τον ιό μέσω των κοινωνικών μου συναναστροφών». 
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι στη γειτονιά του Λόρενς, το New Rochelle στο Westchester County στη Νέα Υόρκη, δεν υπήρξε κανένας που να μην αρρωστήσει. Μέσα στο νοσοκομείο η κατάσταση του δικηγόρου χειροτέρευε και ενώ ήταν διασωληνωμένος έπεσε σε κώμα. Έμεινε έτσι για τρεις εβδομάδες και οι γιατροί δεν του έδιναν πιθανότητες να ζήσει. 
Ο ίδιος εξακολουθεί να μην γνωρίζει πώς προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό που είχε ως αποτέλεσμα 335.000 μολύνσεις και 21.400 θανάτους στην πολιτεία  της Νέας Υόρκης – το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11