12/08/2020 15:42:56
24.7.2012

Σφίγγει η θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης

Σφίγγει η θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης    - Media

Στα όρια του πανικού κινείται πλέον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας, καθώς ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα 2 δις ευρώ που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί στο σχέδιο των περικοπών – μαμούθ για επόμενα δυο έτη. 

Τα σαΐνια του ΥΠΟΙΚ επεξεργάζονται πολλά και διάφορα μέτρα τα οποία θα τεθούν προς έγκριση την Πέμπτη στη συνάντηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και στην συνεχεία θα παρουσιαστούν στους τροικανούς. 

Το μαχαίρι αυτή τη φορά αναμένεται να φτάσει πολύ βαθιά καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις πάνω από 2.400 ευρώ, τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, το κλείσιμο νοσοκομείων, κ.α.. 

Ήδη εξαγγέλθηκε, επισήμως, το οριζόντιο μέτρο της μείωσης των εφάπαξ κατά 23%, και δεν αποκλείεται να υπάρξει και οριζόντια μείωσης των συντάξεων και των μισθών, όπως άλλωστε προτείνει και το ΚΕΠΕ. 

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα γίνουν σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα μετά και από τις χτεσινές εξελίξεις σε Ισπανία και Ιταλία αλλά και το μπαράζ δημοσιευμάτων στο διεθνή και ιδιαίτερα στο γερμανικό τύπο για επερχόμενη άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσο τα περί αναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος αποτελούν κόκκινη γραμμή για τους ...τροικανούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.