search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Ιερά Σύνοδος κατά πάντων: «Πυρά» κατά «Ράδιο Αρβύλα», «όχι» στην σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

12.05.2020 12:46
iera_synodos_ekklhsia_0610

 

«Πυρά» κατά του «Ράδιο Αρβύλα» -χωρίς πάντως να κατονομάζει την εκπομπή ή τους συντελεστές- για το βίντεο στο οποίο σατίριζαν τη μετάληψη εξαπέλυσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει ότι «εκφράζει την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, από κάποιους οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από συνειδητή απιστία δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας».

Παράλληλα, η ΔΙΣ έστρεψε τα πυρά της και στο ζήτημα της εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, σημείωνοντας χαρακτηριστικά ότι «λαβούσα υπ’ όψιν της τα σχετικά με την συζήτηση “περί της εισαγωγής της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και την ένταξή της στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της διδασκαλίας των μαθημάτων και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στην διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών”, εκφράζει την επιφύλαξη, την αγωνία και τον προβληματισμό της για την καταλληλότητα και τις επιπτώσεις των εν λόγω πρωτοβουλιών ως προς την επωφελή και ισορροπημένη αγωγή των παιδιών μας».

Τέλος, η ΔΙΣ παρείχε πλήρη στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ότι «λαβούσα υπ’ όψιν της τα δημοσιεύματα μέρους του τουρκικού τύπου εναντίον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θεωρεί άδικη την επίθεση αυτή και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το σεπτό πρόσωπό του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16