search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: Οι ΗΠΑ απειλούν τη Βρετανία ότι θα αναστείλλουν την παράδοση των F-35, λόγω… 5G

13.05.2020 12:28
Τι τρέχει με τα F-35; - Αμερικανικό περιοδικό γράφει για... παραδόσεις stealth μαχητικών στην Ελλάδα (Photo) - Media

 

Πολιτικές αναταράξεις στη Βρετανία προκαλεί η δυσθυμία με την οποία οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την απόφαση της χώρας να επιτρέψει τη συμμετοχή και κινεζικών εταιρειών στην ανάπτυξη του δικτύου 5G της χώρας, με αποτέλεσμα να «απειλήσουν» τη RAF ότι θα πρέπει να ξεχάσει τα F-35.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό κοινοβούλιο συζήτησε την απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανή ακύρωση της ανάπτυξης μαχητικών F-35 Lightning II Joint Strike Fighter, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου, Tobias Ellwood, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, στις 6 Μαΐου, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές ότι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές πιέζουν ώστε οι χώρες με δίκτυα 5G και 6G, που διατηρούν σχέσεις με την Κίνα, να βγουν από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.
 
“Αν (η διαδικασία αυτό) ολοκληρωθεί, θα μπορούσε να αποκλείσει την επί μακρόν ανάπτυξη μαχητικών F-35 στη βάση της RAF στο Lakenheath και ακόμα και την ανάπτυξη μαχητικών F-35 των Αμερικανών Πεζοναυτών στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth II”, σημειώνει η επιστολή προσθέτοντας: “είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι τέτοιες διαφωνίες μεταξύ ημών και του κοντινότερου συμμάχου μας δεν είναι χρήσιμες σε μια στιγμή που το επίπεδο ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό σε βάθος μιας γενεάς. Θα ήμουν συνεπώς ευγνώμων αν η (βρετανική) κυβέρνηση μπορούσε να ξεκαθαρίσει πώς ακριβώς σκοπεύει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη”.
 
Η επιστολή Ellwood αναφέρει πως η πρωτοβουλία των Αμερικανών γερουσιαστών να αποτρέψουν την ανάπτυξη αεροσκαφών F-35 σε χώρες που η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei κατασκευάζει δίκτυα 5G υπό τον φόβο ότι μυστικά της τεχνολογίας που ενσωματώνουτν θα εκτεθούν στα δίκτυα αυτά, αποκαλύφθηκε πρώτα από την εφημερίδα The Daily Telegraph.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν τουλάχιστον δύο υψηλού επιπέδου αποστολές F-35 στην Βρετανία. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2021 οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την μόνιμη ανάπτυξη δύο μοιρών αεροσκαφών κρούσης F-35Α της 48ης Πτέρυγας Μάχης στη βάση Lakenheath της RAF στο Suffolk.
 
Πηγή: onalert.gr / Janes
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09