search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:13
MENU CLOSE

ΕΦΕΤ: Απαγορεύει διαφημίσεις προϊόντων που «νικούν τον κορωνοϊό»

18.05.2020 08:54
ΕΦΕΤ: Απαγορεύει διαφημίσεις προϊόντων που «νικούν τον κορωνοϊό» - Media

 

Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση κάθε διαφήμισης που προωθεί προϊόντα, τα οποία εμμέσως αναφέρουν ότι είναι… ευεργετικά για τον κορωνοϊό εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο πλαίσιο της προστασίας των συμφερόντων του καταναλωτή και λαμβάνοντας υπόψη την εύλογη ανησυχία των καταναλωτών και την επιθυμία τους για τρόφιμα που πιθανόν να βοηθούν στην πρόληψη ή και την θεραπεία του κορωνοϊού και το πόσο ευάλωτοι μπορεί να γίνουν σε πιθανή παραπλάνηση από διαφημίσεις/αναρτήσεις σε ιστοσελίδες εταιριών που διακινούν τρόφιμα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, ενημερώνει ότι:

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις/παρουσιάσεις προς πώληση τροφίμων, στις οποίες υπάρχει υπαινιγμός ότι τρόφιμο ή κάποιο συστατικό τροφίμου συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην πρόληψη / αγωγή / θεραπεία από ιογενείς λοιμώξεις ή υπάρχει ισχυρισμός υγείας που υπονοεί την ενίσχυση της ανοσίας έναντι οποιουδήποτε ιού.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικές με την αποτελεσματικότητα τροφίμων ή συστατικών τροφίμων έναντι του κορονοϊού και επομένως δεν μπορεί να γίνει κανένας ισχυρισμός υγείας που να τον μνημονεύει»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:12