search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Nέα επίθεση Τσελέντη σε Παπαδόπουλο-Λέκκα

21.05.2020 16:21
Nέα επίθεση Τσελέντη σε Παπαδόπουλο-Λέκκα - Media

 

Δριμεία επίθεση στους συναδέλφους του Ευθύμιο Λέκκα και Γεράσιμο Παπαδόπουλο κάνει μέσω Facebook ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μετά το ζήτημα που ανακίνησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελέντης έγραψε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓ. ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ» ΛΕΚΚΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
 
Σε όλη μου την καριέρα κινήθηκα με βάση το επιστημονικό μου έργο. Μέχρι χθες γνώριζα ότι οι επιστήμονες κρίνονται από τα αρμόδια όργανα κρίσεως με βάση το έργο και την συμβολή τους στην επιστήμη και μόνο.
 
Από προχθές βλέπω τα εξής πρωτοφανή. Πρώτα έναν παλιό δις συνυποψήφιο μου πρώτα για θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια για την θέση του Διευθυντή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών (σε όλες αυτές τις αξιολογήσεις ητήθηκε κατά κράτος άρα έτσι εξηγείται το μαίνος του) Δρ. Παπαδόπουλο να μου επιτίθεται στα κοινωνικά δίκτυα. Και μετά τον νυν συνυποψήφιο μου Καθηγητή κ. Λέκκα για τη θέση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να με κατηγορεί σε δύο τουλάχιστον τηλεοπτικές εκπομπές.
 
Ουσιαστικά λένε ότι έχω πλαστογραφήσει την ταυτότητά μου. Διότι αυτό απαιτεί ως στοιχείο η προκήρυξη. Είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε να παρουσιάσω την άποψη μου και εγώ σε τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν το έπραξα όχι γιατί δεν έχω απάντηση και μάλιστα αποστομωτική, αλλά διότι επιθυμώ να προστατεύσω τους νεώτερους επιστήμονες μη νομιμοποιώντας την πρωτοφανή αυτή πρακτική του κ. Λέκκα. Αλλοίμονο αν οι επιστημονικές κρίσεις επηρεάζονται από τηλεοπτικές εκπομπές.
 
Και σημειώνω ότι και οι ίδιοι οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι ήταν πολύ προσεκτικοί με τον χειρισμό του θέματος αναρωτώμενοι προφανώς το αυτονόητο: γιατί αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ένα δημόσιο πρόσωπο όπως ο κ. Λέκκας, με θέση Προέδρου σε δημόσιο οργανισμό προβαίνει σε δημόσια επίθεση.
 
Αυτό συμβαίνει απλά διότι η αρμόδια επιτροπή αποτελείται από άξιους και καθιερωμένους επιστήμονες που υπέδειξε ένα ανεξάρτητο όργανο (το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας) και που έχουν την εμπειρία και την γνώση να προβούν στην κρίση με βάση το επιστημονικό έργο των υποψηφίων των οποίων οι υποψηφιότητες κρίθηκαν ως παραδεκτές από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίες. Οι προσπάθειες επηρεασμού των μελών της επιτροπής με έμμεσες απειλές δια των μέσων επικοινωνίας αποτελούν το έσχατο όπλο για να ματαιωθεί μια αξιοκρατική κρίση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:58