Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
300 γραμμάρια νουτέλα
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια καθαρή αλκοόλη στους 95ο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη νουτέλα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις ζεσταθεί καλά και πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Συνεχίστε να ανακατεύετε σε αυτό το διάστημα για να μην πιάσει κρούστα η επιφάνεια του μίγματος.
Όταν το μίγμα κρυώσει εντελώς, προσθέστε το αλκοόλ και ανακατέψτε καλά να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα συστατικά. Βάλτε το σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια , κλείστε τα σφιχτά και μετά από 10 λεπτά, τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Αφήστε το λικέρ να ξεκουραστεί για 3-4 ημέρες. Ιδανικά αφήστε το για τουλάχιστον 20-30 ημέρες για να αναδειχτούν καλύτερα οι γεύσεις.
Σερβίρετε με πάγο και απολαύστε!
Συμβουλή
Για επιπλέον γλύκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.