25/11/2020 06:57:15

Πρώτα τα μυστικά κονδύλια, τώρα διορισμούς ακραίων στις δομές - Τι συμβαίνει στο Υπ. Μετανάστευσης;

Ν. Μηταράκης: Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η Αστυνομία (Video) - Media

 

Έναν ακροδεξιό συγγραφέα επέλεξε η ΝΔ για τη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο. Άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ καθώς και άλλα ναζιστικά βιβλία. Όλα αυτά με την φαρδιά - πλατιά υπογραφή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Με απόφαση του ο Υπουργός κάνει δώρο μισθό 3.000 ευρώ για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων σε έναν άνθρωπο ακραίο αλλά και επικίνδυνο. Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Τσιάχρη, ο οποίος κυκλοφόρησε το βιβλίο στις εκδόσεις Θούλη με τίτλο Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη. Οι εκδόσεις αυτές εκδίδουν τα βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν βέβαια βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης (στα γερμανικά Thule) ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Η επιλογή του προσώπου αυτού έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Απόφαση του επιτελικού κράτους της ΝΔ. Συνοπτικές διαδικασίες με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης. Την αποκάλυψη του διορισμού την έκανε το Κίνημα Αλλαγής και ο Γιώργος Καμίνης στην Εφημερίδα Των Συντακτών την Παρασκευή.  

Εκτός του ότι η προκήρυξη των θέσεων άρχισε και τελείωσε τη Μεγάλη Εβδομάδα, στην κορύφωση δηλαδή της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα βιογραφικά των νέων διοικητών (αμοιβή τους ανέρχεται σε 3.000 ευρώ τον μήνα, ίδια για όλους, είτε έχουν τοποθετηθεί σε δομή που φιλοξενεί μερικές δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες είτε σε δομή που φιλοξενεί περισσότερους από δύο χιλιάδες). 

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ατόπημα του Υπουργείου Μετανάστευσης μετά και τη διάταξη που επιτρέπει να χρησιμοποιεί μυστικά κονδύλια για δαπάνες εντός και εκτός Ελλάδας. Ο κ. Μηταράκης παρέχει, ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, στους διοικητές να εισηγούνται τη διάθεση μυστικών κονδυλίων, μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ.

Λεφτά τα οποία θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία οι ακραίοι που διορίζει. 

Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Μετανάστευσης; Ως πότε θα επικαλείται συνεχώς τις έκτακτες συνθήκες και την ανωτέρα βία;   

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.