search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:52
MENU CLOSE

Φωτογραφίες Τούρκων στον Έβρο – Βρέθηκαν, τελικά, σε ελληνικό έδαφος;

25.05.2020 08:45
Φωτογραφίες Τούρκων στον Έβρο - Βρέθηκαν, τελικά, σε ελληνικό έδαφος; - Media

 

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους φέρνει στο φως το Documento.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το documentonews.gr, στην παραπάνω φωτογραφία τα μέλη της τουρκικής τοπογραφικής υπηρεσίας βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους, κάνοντας παράνομες μετρήσεις. Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε το διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την γείτονα, αν και επί αρκετές ώρες έκανε λόγο για fake news.

Ωστόσο σε νεότερες ανακοινώσεις του το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχεται την κινητικότητα Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών στην ελληνική μεθόριο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν βρέθηκαν ή όχι επί ελληνικού εδάφους. Τις φωτογραφίες αυτές έχουν αναδημοσιεύσει τοπικά μέσα όπως η Φωνή της Ροδόπης αλλά και το armyvoice.gr 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά ανοησία τα περί κατάληψης ελληνικών εδαφών στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Κρίση στον Έβρο: Πηγές ΥΠΕΞ απορρίπτουν τις αξιώσεις της Άγκυρας – “Η συνοριακή γραμμή είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει αμφισβήτηση”
Τουρκικό παζάρι στον Έβρο- Η Άγκυρα αμφισβητεί επίσημα ελληνικό έδαφος και ζητά συνάντηση τεχνικών επιτροπών!

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, υπήρξε μια κινητικότητα στον Έβρο, καμία όμως κατάληψη εδάφους. Η ιστορία αυτή όπως είπε ξεκίνησε από ένα ξένο δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγε εδώ ελληνικό ακροδεξιό κόμμα.

Όπως είπε, για το θέμα αυτό υπερακόντισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι η είδηση αναπαράχθηκε χωρίς να είναι αλήθεια. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό όπως και καμία κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης πως ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζεται κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Τότε, «η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους», εξήγησε ο κ. Δένδιας.

Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη. Τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού, επεσήμανε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:51