13/07/2020 15:10:07

Γερμανία: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ για να προσευχηθούν - Τήρησαν τις αποστάσεις (Photos)

Γερμανία: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ για να προσευχηθούν  - Τήρησαν τις αποστάσεις (Photos) - Media

 

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Wetzlar κοντά στην Φρανκφούρτη, στο υπαίθριο πάρκινγκ ενός καταστήματος ΙΚΕΑ. Μπορεί οι ναοί και οι χώροι λατρείας να έχουν ανοίξει αλλά οι κανόνες είναι τόσο αυστηροί που οι μουσουλμάνοι της περιοχής δεν θα χωρούσαν στο τζαμί για να εορτάσουν το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. 


Ο πρόεδρος του τοπικού τζαμιού Καντίρ Τερζί σε συνεργασία με τον δήμο και προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στο τζαμί, ήρθαν σε επικοινωνία με το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ και του ζήτησαν να τους δώσει τον τεράστιο χώρο στάθμευσης έξω από το κατάστημα προκειμένου να προσευχηθούν. 


Έτσι και έγινε. Δεκάδες μουσουλμάνοι με αποστάσεις ασφαλείας, τουλάχιστον ενάμιση μέτρο ο ένας από τον άλλον, φορώντας συνεχώς μάσκα, έστρωσαν τα χαλιά τους και με πρόσωπο προς τη Μέκκα άρχισαν να προσεύχονται χωρίς να ενοχλούν κανέναν και χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.


Μετά το τέλος της προσευχής το Τζαμί έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αστυνομία του Wetzlar, το γραφείο δημόσιας τάξης, τη διοίκηση του Ikea Wetzlar, και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής προσευχής», ανέφερε η δήλωση.


 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.