search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Η Μόσχα δοκιμάζει μεγάλη αναβάθμιση στα Su-57 (Photos)

26.05.2020 17:49
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Καθώς το stealth μαχητικό 5ης γενιάς της Ρωσίας, το διαβόήτο Su-57, ετοιμάζεται να ενταχθεί οργανικά στην πολεμική αεροπορία της χώρας, φαίνεται ότι στη Μόσχα υπάρχουν σχέδια για μείζονα αναβάθμιση του αεροσκάφους.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου RIA Novosti, ήδη το Su-57 δοκιμάζεται και για μη επανδρωμένες πτήσεις. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο σκάφος υπάρχει πιλότος, αλλά απλώς παρακολουθεί τα συστήματα χωρίς να κάνει κάτι.
Όπως σημειώνει το Popular Mechanics, το Su-57 μοιάζει να είναι στην ίδια κατηγορία μεγέθους με το αμερικανικό F-22, προσθέτοντας ότι έχει χαμηλό στίγμα εντοπισμού από ραντάρ στο πρόσθιο και τα πλάγια τμήματά του.
 
Ωστόσο, το σάιτ επισημαίνει ότι το ρεπορτάζ για τη μη επανδρωμένη πτήση του μαχητικού έχει κενά, όπως, πχ, την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού ελέγχου του αερσκάφους από το έδαφος στο κοκπίτ.
Ενδεχομένως, αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δοκιμές αυτές να σχετίζονται με την συνεργασία του Su-57 με το επιθετικό drone S-70 που παρουσίασε πέρσι η Ρωσία και το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Άλλωστε, πλέον η προσέγγιση θέλει τα μαχητικά να λειτουργούν ως «μητρικά» αεροσκάφη που θα κατευθύνουν και θα διαχειρίζονται drones σε καταστάσεις μάχης. Όπως και νά’χει, αναμένονται εξελίξεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01