search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Ο εφιάλτης της φοιτήτριας του Airbnb με τις κρυφές κάμερες – Ο ιδιοκτήτης βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές της περιπτύξεις

27.05.2020 07:15
Θεσσαλονίκη: Ο εφιάλτης της φοιτήτριας του Airbnb με τις κρυφές κάμερες - Ο ιδιοκτήτης βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές της περιπτύξεις - Media

 

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που βιώνει μια νεαρή φοιτήτρια, η οποία διέμεινε στο Airbnb διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης με τις κρυφές κάμερες.

Η 19χρονη κοπέλα, με νέα κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές, αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού βιντεοσκοπούσε και τις ερωτικές της περιπτύξεις…

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια μετακόμισε σε διαμέρισμα στην καρδιά της πόλης, πλήρως επιπλωμένο, με ανεμπόδιστη θέα στο ιστορικό κέντρο και σε ασυνήθιστα καλή τιμή.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας κατάθεσης που έδωσε η φοιτήτρια, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της όταν εκείνη έλειπε από το σπίτι, χωρίς αρχικά να το ξέρει, και εν συνεχεία προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες μάθαινε το ακριβές χρονικό διάστημα της απουσίας της.

Βάσει των ισχυρισμών της ο ιδιοκτήτης, που τυγχάνει ευυπόληπτος επιχειρηματίας της συμπρωτεύουσας και διαχειρίζεται και άλλα πολυτελή ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση, την κάλεσε στο τηλέφωνο κάποια στιγμή δύο φορές για τον ίδιο λόγο.

Την πρώτη, στις 26/10/2019, όταν έλειπε από το σπίτι από την προηγούμενη μέρα για να τη ρωτήσει πότε θα επιστρέψει, καθώς και μερικές ημέρες αργότερα, στις 16/11/2019, όταν και πάλι έλειπε από το σπίτι, επίσης από την προηγούμενη, για να τη ρωτήσει ποτέ θα επιστρέψει και αν θα έφευγε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οπως λέει στην κατάθεσή της, ο ιδιοκτήτης είχε κλειδί του διαμερίσματος και όταν αρχικά του είπε η ένοικος να αλλάξει την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας, εκείνος έφερνε αντιρρήσεις επικαλούμενος το υψηλό κόστος και παροτρύνοντάς τη να μην την αλλάξει.

Η νεαρή φοιτήτρια, στη δεύτερη κατάθεσή της, ανέφερε ένα νέο στοιχείο σε σχέση με την αρχική της κατάθεση.

Αποκαλύπτει ότι όλο αυτό το διάστημα διατηρούσε σχέση με ένα άλλο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν ερωτικές επαφές στο δωμάτιο της κρεβατοκάμαρας, στον χώρο όπου ήταν εγκατεστημένη η κάμερα. 

Θυμίζουμε ότι η 19χρονη είχε εντοπίσει εντελώς τυχαία την ύπαρξη της κάμερας, όταν μια μέρα το βλέμμα της καρφώθηκε ασυναίσθητα σε μια συσκευή λευκού χρώματος που βρισκόταν εντός της κρεβατοκάμαρας, τοποθετημένη στη δυτική κόγχη του ταβανιού, προσφέροντας πανοραμική θέα αφ’ υψηλού και εστιασμένη προς το κρεβάτι.

Σήμερα λοιπόν είναι πεπεισμένη ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό από τις ερωτικές της στιγμές. Πιστεύει δηλαδή ότι η κάμερα την κατέγραφε πρωί, μεσημέρι και βράδυ και ειδικά κατά τις ερωτικές περιπτύξεις με τον σύντροφό της.

Μετά με τη δεύτερη κατάθεσή της προσκόμισε και μια φωτογραφία, η οποία λήφθηκε στις 29/8/2019, από το κινητό της τηλέφωνο, όταν δηλαδή είδε το σπίτι για πρώτη φορά στο ραντεβού με τον μεσίτη, και απεικονίζει τον χώρο της κρεβατοκάμαρας. Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνεται η εν λόγω συσκευή να είναι ήδη εγκατεστημένη.

Οι κατηγορίες

Να θυμίσουμε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, όταν η κοπέλα εντόπισε τη συσκευή, παραδέχθηκε μεν ότι πρόκειται για κάμερα, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν ήταν συνδεμένη αλλά εκτός λειτουργίας και πως είχε τοποθετηθεί παλιότερα για να παρακολουθεί αν ήταν καλά στην υγεία της η μητέρα του.

Ωστόσο, η 19χρονη δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε και κάλεσε τον θείο της, ο οποίος γνωρίζει από ηλεκτρονικά, για να διαπιστώσει πως η εν λόγω συσκευή ήταν συνδεμένη με καλώδιο, με όλες τις ενδείξεις να λένε ότι πρόκειται για κάμερα.

Ο θείος της στην κατάθεσή του ενώπιον των Αρχών ανέφερε ότι τον κάλεσε η ανιψιά του κι εκείνος αρχικά αποσύνδεσε τη συσκευή από το καλώδιο που προεξείχε και στη συνέχεια συνδέθηκε στο οικιακό δίκτυο και διαπίστωσε μέσω μιας εφαρμογής στο Διαδίκτυο ότι υπήρχαν ενεργοποιημένες στο ίδιο δίκτυο μια κάμερα μάρκας Dahua και μια συσκευή καταγραφής.

«Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι η συσκευή που βρέθηκε στο δωμάτιο είναι κάμερα παρακολούθησης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του. Μετά τη μήνυση που κατέθεσε η φοιτήτρια, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 370Α, παρ. 2, που αναφέρει ότι όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

Σημειώνεται ότι η κάμερα που βρέθηκε στο διαμέρισμα της φοιτήτριας βρίσκεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα εδώ και μερικούς μήνες, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τη συνήγορο του κατηγορουμένου Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μετέφερε την άποψη του πελάτη της ότι η κάμερα δεν ήταν ενεργοποιημένη και πως το προανακριτικό υλικό βασίζεται μόνο σε αόριστες καταθέσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης με πτωχό προανακριτικό υλικό, το οποίο βασίζεται μόνο σε αόριστες καταθέσεις γεμάτες γενικότητες και λογικά κενά.

Είναι φανερό ότι σχηματίστηκε μια δικογραφία χωρίς αποδεικτικό υλικό, βασισμένη σε σκέψεις και υπόνοιες, χωρίς αντικειμενικά ευρήματα, οι οποίες υπόνοιες οφείλονται σε παρεξήγηση, αφού αποτελεί μη αμφισβητούμενο γεγονός ότι ουδέν κρυφό υπήρξε. Πρόκειται για μια ξεχασμένη ανενεργή κάμερα σε εμφανέστατο σημείο. Θεωρώ ότι μετά την απόδοση εξηγήσεων το θέμα έπρεπε να κλείσει χωρίς περαιτέρω δημοσιότητα ως δείγμα κατανόησης για το συμβάν, που ποτέ δεν υπήρξε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:31