search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Κατηγορηματική διάψευση: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

27.05.2020 12:15
Συμφωνία Κομισιόν - Biontech/Pfizer για 200 εκατ. δόσεις του πειραματικού εμβολίου - Media
 
Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με ύπαρξη εμβολίου για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, και έναρξη εμβολιασμών από τον Ιούλιο προχώρησε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το αν ισχύουν δημοσιεύματα για το ότι ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) από την 1η Ιουνίου εκείνη απάντησε: «Το εμβόλιο αυτό, είναι εκείνο που πριν από χρόνια κάναμε όλοι για προφύλαξη από την φυματίωση».
 
Στο ερώτημα αν είναι το εμβόλιο με το οποίο θα αρχίσει να εμβολιάζεται κόσμος στην Ελλάδα για προστασία από τον κορονοϊό απάντησε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που λένε ότι τα άτομα που έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της φυματίωσης ενδεχομένως, με πάρα πολλά εισαγωγικά και ερωτηματικά μπορούν να έχουν καλύτερη ανοσολογική απάντηση στον Covid19. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τεκμηρίωση. Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν αυτό το πράγμα. Εκτός από αυτό υπάρχουν και κάποια άλλα εμβόλια τα οποία αναφέρεται ότι μπορούν να προσθέτουν στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού, όλα όμως είναι στα πλαίσια υποθέσεων και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ακόμα».
 
Η κ. Κοτανίδου πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό που εκείνη πιστεύει είναι ότι όταν βγει το εμβόλιο για την γρίπη πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για να μην έχουμε συνδυασμό κορονοϊό και γρίπη. Αναφορικά με τον εμβολιασμό για την γρίπη είχε μιλήσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας. “Το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι 100% αποτελεσματικό αλλά γλιτώνει πολλές ζωές, υπάρχει το όφελος που δεν φαίνεται” είχε πει σχετικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:10