search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Σίφνος: Υποστηρίζει ότι είδε στον ύπνο του την Παναγία και γύρισε με τα πόδια την εικόνα σε όλο το νησί! (Photos/Video)

29.05.2020 11:39
Σίφνος: Υποστηρίζει ότι είδε στον ύπνο του την Παναγία και γύρισε με τα πόδια την εικόνα σε όλο το νησί! (Photos/Video) - Media

 

Γύρισε όλη τη Σίφνο με τα πόδια κρατώντας, μάλιστα, στα χέρια του μια εικόνα.

Ο Αντώνης από τη Σίφνο ισχυρίζεται ότι είδε την εικόνα της Παναγίας στον ύπνο του και έκανε τάμα να μεταφέρει αντίγραφο της εικόνας Παναγίας της Χρυσοπηγής σε όλες τις ενορίες του νησιού και να καταλήξει στις Καμάρες, τηρώντας το έθιμο του εορτασμού της Παναγίας της Χρυσοπηγής.

O ίδιος δήλωσε ότι «η πίστη του έγινε ακόμα πιο δυνατή», μετά από την πεζοπορία.

Η Παναγιά η Χρυσοπηγή

Στο δρόμο που οδηγεί στον Πλατύ Γιαλό ξεπροβάλλει ο ιερός βράχος της Χρυσοπηγής. Πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία και πιο φημισμένα τοπία της Σίφνου: μια μικρή γέφυρα συνδέει τη νησίδα με την υπόλοιπη Σίφνο ενώ επάνω στο βράχο δεσπόζει η Μονή η οποία είναι του 16ου μ.Χ. αιώνα.

Στο εσωτερικό της Μονής φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής που θεωρείτια θαυματουργή.

Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση, τα χρόνια των Κουρσάρων στο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής, ζούσαν καλόγριες οι οποίες συντηρούσαν την μονή και ζούσαν στα κελιά της.

Σε μια επιδρομή στο νησί, και ενώ οι περισσότερες από τις καλόγριες της πρόλαβαν να φύγουν μακριά από τους επιδρομείς, μια εξ΄ αυτών έμεινε πίσω στην μονή. Καταδιωκόμενη από τους Κουρσάρους, η καλόγρια παρακάλεσε την Παναγιά την Χρυσοπηγή να την σώσει.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, η Παναγιά χώρισε τον όρμο στα δύο δημιουργώντας ένα σχίσμα, ρίχνοντας τους επιδρομείς στην θάλασσα. Το σχίσμα αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Χρυσοπηγής όπου μια λωρίδα θάλασσας χωρίζει τον όρμο από τη στεριά.

Η Παναγία Χρυσοπηγή έχει ανακηρυχθεί προστάτιδα του νησιού από το 1964

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:36