search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:20
MENU CLOSE

«Πόλεμος των Άστρων» στη θάλασσα: Πλοίο καταρρίπτει drone με λέιζερ (Video)

29.05.2020 18:50
uss_portland_0.jpg
 
Μη επανδρωμένο σκάφος (drone) καταρρίφθηκε από λέιζερ του πολεμικού πλοίου «USS Portland», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσαν οι Αμερικανοί. Συγκεκριμένα, ο Στόλος του Ειρηνικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φαίνεται το πλοίο «USS Portland» να καταρρίπτει drone, στις 16 Μαΐου, κατά τη διάρκεια επίδειξης.

Ο διοικητής του πλοίου, πλοίαρχος Κέρι Σάντερς, σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι «με τη διεξαγωγή προηγμένων δοκιμών στη θάλασσα εναντίον μη επανδρωμένου σκάφους (drone) και μικρών οχημάτων, θα αποκτήσουμε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος επίδειξης λέιζερ Solid State έναντι πιθανών απειλών».

Το εν λόγω σύστημα λέιζερ αναπτύχθηκε από την εταιρεία Northrop Grumman και το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας, τα οποία τηρούν σιγήν ιχθύος, αλλά σχετικές εικόνες διέρρευσαν, τον Δεκέμβριο του 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ​Ο Σάντερς, από την πλευρά του, ισχυρίστηκε ότι οι προηγμένες δυνατότητες που παρέχει το εν λόγω σύστημα λέιζερ βοηθούν στον επαναπροσδιορισμό του πολέμου στη θάλασσα.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:18